Saturday, October 1, 2011

What is the process for getting a liquor license?

To shorten the answer a bit, I guess my direct question would be, "Is it absolutely necessary to find the location before starting the process of obtaining a liquor license in Chicago Il?"|||OK MAY BE THIS HELPS......I HAVE A LIQUOR STORE IN NJ..... ABC - ALCOHOL AND BEVERAGE CONTROL REGULATES THE BARS AND LIQUOR STORES IN USA........NJ ABC CONTROLS IT IN THE STATE OF NJ AND ILLINOIS ABC SHOULD BE IN CHICAGO.......AS OF WHAT I HEARD LAST, ABC OR TOWNSHIP DO NOT ISSUE ANY MORE LICENSES IN MOST OF THE STATES AND THEY HAVE TO BE BOUGHT FROM SOMEONE WHO HAS A POCKET LICENSE (LICENSE NOT IN USE).. THAT LICENSE HAS TO BE TRANSFERRED ON YOUR NAME AND THEN YOU HAVE TO FIND A PLACE WITHIN A YEAR TO ESTABLISH THAT LICENSE....NOW THERE ARE SOME LAWS THAT EACH STATES HAS LIKE STORE/BAR HAS TO BE LIKE 750 AWAY FROM OTHER LIQUOR STORES, 250 FEET AWAY FROM SCHOOL AND CHURCH.





THERE ARE TWO KINDS OF LICENSES





TYPE D - PLENARY DISTRIBUTION


TYPE C - CONSUMPTION ON PREMISES....





I WOULD GO TO THE LOCAL ABC OF THE TOWN YOU ARE LOOKING A LICENSE AND ITS ALL PUBLIC DATA AND THEY HAVE TO PROVIDE YOU WITH THE INFORMATION AS TO WHO HAS A POCKET LICENSE THAT IS NOT IN USE AND THEIR CONTACT NUMBERS........|||go to your local liquor control board


apply for a licences





you would have to ask the liquor control board if you need a location... which would depend what type of licene you want. I know most distributor/wholesaler licenes require a warehouse or commercial location with a certain amount of stock on hand.

No comments:

Post a Comment